הכרה במשפחות שכולות
המשרד עוסק בהגשת בקשה להכרה כמשפחה שכולה עבור משפחות של חיילים שנפלו במערכה, כולל ייצוג בהליכים משפטיים מול משרד הביטחון ובתי משפט.
חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) קובע את זכאותם של בני משפחתו של חלל צה"ל או חלל כוחות הבטחון, לקבל תגמולים והטבות נוספות לאחר שיוכרו על-ידי משרד הביטחון – אגף משפחות והנצחה. בני המשפחה הזכאים להכרה יכולים להיות הורים, אלמן/ה (מנישואין), ארוס/ה, ידוע/ה בציבור, יתום.
ראשית, הליך ההכרה מותנה בכך שהנספה יוכר ע"י משרד הבטחון כחלל צה"ל או חלל כוחות הבטחון. חלל צה"ל יכול להיות חייל שנפטר במהלך שירות פעיל שמת כתוצאה מחבלה שאירעה בתקופת שירותו ועקב שירותו, או כתוצאה ממחלה שאירעה בתקופת שירותו ועקב שירותו. גם חייל שנפטר לאחר שחרורו יכול להיות מוכר כחלל צה"ל, ובלבד שהמוות נגרם כתוצאה ממחלה שפרצה במהלך השירות ועקב מהשירות, אך לא הובילה לפטירתו של החייל במהלך השירות אלא זמן מה לאחר השחרור, ואפילו מדובר בקשר עקיף (ראה מאמר "נכה צה"ל בעקבות סכיזופרניה מת מסרטן – והוכר כחלל צה"ל" [להוסיף קישור]).
מאחר והוכחת הקשר לשירות עשויה לעיתים להיות מורכבת, בפרט במקרים של מחלה ועוד יותר במקרים שהפטירה אירעה שנים לאחר פרוץ המחלה, רצוי מאד לפנות לייעוץ משפטי טרם הגשת הבקשה להכרה, על מנת לקבל סיוע בבניית האסטרטגיה הנכונה מתוך הכרות עם הפסיקה הענפה בתחום.