ועדות רפואית
הוועדה הרפואית היא שקובעת כמה אחוזי נכות יש לך בעקבות הפגיעה או המחלה שהוכרה, לך ואת משך תקופת הנכות. בהתאם להחלטתה ייקבעו הזכויות שלך במשרד הביטחון. הוועדה מורכבת מרופאים בעלי מומחיות רלוונטית לפגיעה שהוכרה, והם אחראים על הערכת מצבך הרפואי והתפקודי בעקבות הפגיעה שהוכרה. הועדה מתבססת הן על מסמכים רפואיים וחוות דעת של אנשי מקצוע, והן על שיחה איתך ולעיתים גם בדיקה רפואית במועד הוועדה.
הוועדה קובעת את אחוזי הנכות לפי רשימת הליקויים שבתקנות הנכים, שמכילה פגיעות ומחלות לפי סוגיהן, רמות החומרה ואחוזי הנכות שניתנים עבור כל פגיעה. בנוסף, ישנו מקום לשיקול דעת מקצועי של הרופאים בוועדה.
חשוב מאד להיערך לוועדה בעוד מועד – לאסוף מסמכים רפואיים עדכניים, נקבל מכתבי סיכום טיפול ו/או חוות דעת מגורמים מטפלים לגבי מצבך הנוכחי וחומרת הפגיעה התפקודית ממנה אתה סובל.
כמו כן חשוב וכדאי לקיים הכנה לוועדה, לערוך מסמך המרכז את הפגיעה התפקודית במישורי החיים השונים, על מנת להציג לוועדה את מצבך בצורה מקיפה, בהירה ותמציתית. חשוב לזכור שהזמן בוועדה הוא מוגבל (בד"כ כעשרים דקות) ולכן היכולת להציג את מצבך בצורה מקיפה היא בעלת חשיבות גדולה.
במידה והחלטת הועדה מדרג ראשון (ועדה מחוזית) אינה תואמת לדעתך את מצבך האמיתי, קיימת אפשרות לערער על ההחלטה לוועדה רפואית עליונה, בה יושב הרכב מורחב של רופאים מומחים בהתאם לפגיעה שלך.
את הערעור יש להגיש בתוך 45 יום מקבלת החלטת הוועדה (ניתן לבקש ארכה של 60 ימים נוספים), וכדאי מאד להצטייד בחוות דעת רפואית אשר תתייחס לקביעות הועדה המחוזית ולממצאים כפי שתועדו בפרוטוקול הוועדה, וזאת בכדי להגדיל את סיכויי ההצלחה של הערעור.